email me :

email me : getahskrab@gmail.com

click la disini!!

Tuesday, 30 August 2011

bila najib nak meletakkan jawatan?

Selamat Hari Raya oo....
bila agaknya Najib akan letak jawatan ni?? dah ramai orang mintak najib meletakkan jawatan [click here]

dari MalaysiaKini
Tahap kepopularan atau puas hati dengan kepemimpinan Datuk Seri Najib Razak yang telah merosot enam mata kepada 59 peratus, menunjukkan perdana menteri itu sedang mengalami nasib yang serupa dengan pemimpin yang digantinya, kata penganalisis DAP Liew Chin Tong.

NONEMenurut badan banci bebas dan pusat penyelidikan pendapat, Merdeka Center hari ini, sokongan terhadap Najib itu merudum kepada paras terendah dalam tempoh hampir dua tahun.

"Saya fikir Najib sedang memasuki fasa Pak Lah fasa. Perkara sama berulang, seperti semasa era Pak Lah," kata Liew (kiri).

Rakyat mempunyai harapan yang besar ke atas bekas Perdana Menteri Tun Abdullah Badawi, atau ldebih mesra dengan panggilan Pak Lah selepas beliau mengambil alih pemerintahan kuku besi 22 tahun di bawah Tun Dr Mahathir Mohamad.

Bekas Perdana Menteri itu telah berikrar untuk membasmi rasuah yang menyaksikan beliau meraih sokongan besar dan peratus rakyat yang menyokongnya naik kepada 91 peratus apabila beliau mengambil alih jawatan pada tahun 2004, mengikut badan bancian yang sama itu.

Last day of Abdullah Ahmad Badawi. Najib Abdul Razak takes over as prime minister in PutrajayaWalau bagaimanapun, kegagalan Abdullah untuk mengotakan janji-janjinya menyebakan parti-parti komponen BN yang diterajuinya pada pilihan raya umum 2008, kehilangan majoriti dua pertiga di dalam Parlimen buat kali pertama. Pada bulan September tahun itu, tahap puas hati dengan kepimpinannya terus merosot secara menadadak kepada hanya 43 peratus.

Liew, yang juga ahli parlimen Bukit Bendera, berkata kemerosotan populariti Najib membuktikan dasar-dasar yang telah dan cuba diperkenalkannya telah gagal.

"Ia adalah isyarat jelas bahawa dia perlu melakukan pusingan U, kerana apa yang dia cuba lakukan tidak berhasil," katanya.

nampak gayanye dah tak lama ler Najib ni akan meletak jawatan...dah2 la tu umno...bagi orang lain pulak perintah negara...ala lu boleh bawak rosmah nanti pergi shopping..boleh beli gelang untuk hidung berjuta2 pulak...confirm xdak orang tannya...tapi mungkin ada jugak orang tannya...amek duit mana....ohh...saya(dengan bangganya) membeli subang hidung menggunakan duit simpanan sendiri..saya kan bijak...PERMATA PINTAR...BIJAK KELENTONG ORANG KAN? SUDAH2 LER..BAWAK2 BETAUBAT...HEBAT DIDUNIA, DI AKHIRAT KELAK?? BAGAI MANA YOR??

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

network!

TOP 10 !

jom la ikut saya!